Liikkeemme on avoinna
ma-pe 10-18
la 10-14







torstai 26. huhtikuuta 2012

Tik Tak



Tik Tak, kello käy!

Osa teistä on saattanut törmätä minuun jakamassa mainoksia ympäri Hyvinkäätä.....niin miksi ihmeessä?
Olen ollut jakamassa muutto-ilmoituksia, koska veljeni yritys Kellohuolto Kuitto muutti Villatehtaalle.

Suvussani on kelloseppiä kolmessa sukupolvessa. Iso-isäni Toivo Kuitto oli sotaveteraani ja itse oppinut kelloseppä. Hän aloitti työnsä vuonna 1943 Lappeenrannassa, jossa he asuivatkin Iso-äidin kanssa ja perustivat perheensä sinne sodan jälkeen.
Isäni Kari, kävi Tapiolassa Kelloseppäkoulun ja tuli Hyvinkäälle töihin 60-luvun lopulla.
Nykyään Kellohuoltoa luotsaa veljeni Antti, joka myöskin on käynyt Tapiolan kelloseppäkoulun. Isäkin on vielä 68-vuoden iässä täysipäiväisesti töissä, vaikka väittää olevansa juoksupoikana vaan.

Minulla on alaan sellainen historia, että olen ollut muutamassa Kultasepän-liikkeissä töissä Hyvinkäällä, että Riihimäellä. Olen opiskellut Tapiolan kelloseppäkoulussa Kulta- ja jalometallialan myyjän tutkinnon.

Monet ajattelevat, ettei kellot tarvitse huoltoa ja unohtavat, että kellon koneisto on kone, joka toimii 24 tuntia vuorokaudessa. Kelloa käytetään päivittäin, joten sillä on aikamoinen rasitus. Ei ole siis ihme, että kellosta loppuu patteri, kellon koneiston öljyt kuivuvat tai tiivisteet kellon takakannessa haurastuvat yms.
Kellon nahkahihna on aikamoinen bakteeripesäke ja se olisi hyvä vaihtaa muutaman kerran vuodessa. Metalliranneketta voi puhdistuttaa, sillä sekin kerää aikamoisen määrän likaa.
Autoakin huolletaan, miksei kelloa voisi myös huoltaa.

Itselläni on ollut sama kello yli 20 vuotta. Olen joutunut huollattamaan laatukelloani useaan kertaan, koska olen pudottanut sen, tai se on vain lakannut toimimasta. Mutta jos on kerran panostanut laatuun, niin hintansa on tämäkin kello tienannut. Välillä mietin kellon ostoa ja tulen aina siihen tulokseen että olen kiintynyt kellooni. Tämä kellon on kokenut kovia, se on nukkunut yhden yön Uudessa Seelannissa Waiheke-saaren hiekkarannallakin unohtuneena ja aamulla se sitten löytyi sieltä. Kelloni on vähän niin kuin uskollinen ystävä, aina paikalla kun tarvitsen. =)

Kellohuolto palvelee sinua jos tarvitset pariston vaihtoa, vanhojen kellojen kunnostusta/entisöintiä, uusia hihnoja tms.
Jos sinulla on sykemittari, niin Kellohuollon miehet ovat valtuutettuja Polar-sykemittareiden huoltajia Hyvinkäällä!

Kellohuolto on avoinna
ma-pe 8-16
osoitteessa Kankurinkatu 4-6, eli Hyvinkään Villatehdas







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti