Liikkeemme on avoinna
ma-pe 10-18
la 10-14







maanantai 2. huhtikuuta 2012

Synttärit

Viikonloppu vierähti tyttäreni synttärijuhlia juhliessa. Olin niin keväisissä fiiliksissä, että kakustakin tuli keväisen raikas. Sopii kyllä ihan hyvin 8-vuotiaalle neidille.
Kakkupohja on ihan normaali kakku. Väliin laitoin kuningatar-rahkaa,kermavaahtoa ja keräämiäni vadelmia pakkasesta. Kuorrute ja koristeet on tehty vaahtokarkkimassasta, jota värjäsin aina tarpeen mukaan eriväriseksi. =)
Lisäksi tein pieniä lihapullia, leipäjuustoa omatekoisella omena-kanelihillokkeella.
Ruishipsejä savulohi, sekä kylmäsavu-porotäytteellä, muffineja jne.
Tänä vuonna olin päättänyt, että koulukiireiden vuoksi en jaksa leipoa perinteisiä suolaisia piirakoita ollenkaan, vaan teen ruisshipsejä eri täytteillä. Se olikin hyvä idea, sillä tein täytteet jo edellisenä iltana pursotin pusseihin valmiiksi maustumaan ja sitten vain pursottelin ennen vieraiden tuloa. Supermaukkaita ja nopeita, tekivät hyvin kauppansa.




Juhlat menivät hyvin ja tarjottavat maistuivat. Vielä on edessä ns. lastenkutsut! Siinä pääsen helpolla, sillä kakku on jo täytettynä pakkasessa, samoin pikkulihapullat ja muffinsit.

Oikein mukavaa päivää kaikille ja toivottavasti saamme keväiset kelit takaisin pian!

ps. Ruishipsien täytteen ohjeet;

POROTÄYTE
Kylmäsavuporo-leikkelettä pieni paketti n. 120 gr tee ihan pientä kuutiota/silppua
Viola tuorejuustoa 13% chili-paprika
1dl vaahdotettua vispikermaa
persiljaa (tuore tai kuivattu)

Tähän voi käyttää mitä sulatejuustoa hyvänsä ja makua. Käytin valkosipuli-ruishipsejä tähän.
Täytteet sekoitin edellisenä iltana vaan sekaisin ja laitoin valmiiksi pursotinpusseihin maustumaan ja odottamaan seuraavaa päivää.
Täytettä laitetaan yhdelle shipille vain n. 1/2 teelusikallista,  ei liikaa siis.

LOHITÄYTE
Kylmäsavulohta siivuina pienipaketti ihan pienenäsilppuna
Viola kylmä-savulohijuustoa
1 dl vaahdotettua vispikermaa
tilliä (tuore tai kuivattu)

Tavallisia ruisshipsejä laitoin tälle täytteelle pohjaksi. Täytettä tulee vain n. 1/2 teelusikallista yhteen annokseen.
Juustoja tosissaan voi vaihdella mieltymyksen mukaan, täytteitä voi vaihdella mieltymyksen mukaan. Nämä ovat erittäin riittoisia.
Täytteen voi tehdä vaikka kasvistäytteenä laittamalla vaikka tuoreita yrttejä, oliiveja, porkkanaraastetta ja mitä nyt mieleen tulee ja mihin on tykästynyt. 

Esillepanossa voi valmiit pienet annokset laittaa esiin laakealle lautaselle ja laittaa päälle vielä tuoretta tilliä tai pienen persiljan/basilikan lehden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti